2009. február 23., hétfő

Edo-fer Team Kft.

A mai nap egy kedves blog olvasó jelezte, hogy küldött a Cég címére /4001.Debrecen, Pf:590./ egy jelentkezési lapot, amit visszakapott azzal, hogy a Cég elköltözött. Eddig is kár volt jelentkezni, de most már felesleges is, hiszen valószínűleg a Cég megszünt, de szerintünk többek kárára átalakult.

2009. február 18., szerda

Nem távmunka, de......

Érdekes esetet olvastam egy napokban kapott levélből, s bár konkrétan nem távmunkával kapcsolatos, de sok ismerős és gyanús elemet tartalmaz amit úgy gondolom érdemes leközölni és hát döntsön a kedves olvasó, mert joga van tudni ! /A cikk teljes tartalma majd elérhető lessz/Idézem röviden:

A Neten olvastam a hirdetést: hálózati managereket keresünk, fizetés nettó 200.000. ft.A cég: Uninon Bridge Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft. Állás interjú egy üzlet központban, mivel még nincs iroda hálózat kialakítva, és induló cégről van szó. Két szimpatikus hölgy avatott be az Ő általuk fontosnak tartott részletekbe. Természetesen már itt gyanús volt a dolog, hiszen nagyon jó fizetés, a feladat, hogy egy hónapban 4 embert szervezzünk be. Egyenlőre ez lenne a munka, majd később hitelek, biztosítás direkt értékesítése. Készségesen válaszoltak kérdéseinkre /már amire/ sajnos szerződés nem tudtak mutatni, mert elmondásuk szerint üzleti titkokat tartalmaznak. Egy pár sor átadtak, amit be kellett tanulni a cégről és tevékenységéről. Közölték velünk, hogy sikerült az első forduló, de sajna a másodikra Budapesten kerülne sor.Én a barátommal úgy döntöttünk, felmegyünk Budapestre, hiszen kell a munka, no meg a pénz.
Megjelentünk az adott időpontban, egy kisebb tárgyalóban elkezdődött az állás interjúra való felkészülés, visszakérdezés. Ez alatt egy férfi jött ki az interjúról, és boldogan közölte, hogy felvették, de nem volt nála 50.000 ft. Ezt halva összenéztem a barátommal és kis híján majd leestünk a székről, hiszen erről nem volt szó. Ezek után "mentoraink" elkezdtek ködösíteni, hogy ezt még nem kellett volna megtudnunk, meg ez egy befektetés amit csak az első hónapban kell fizetni, utána a cég fizeti és két év után ki lehet venni, stb. Mikor közöltük velük, hogy nekünk sajnos nincs pénzünk, behívták őket az irodába, elkezdődött számukra a tanácskozás, hogy mi legyen velünk./gondolom én/
Aztán részt vettünk az interjún, visszakérdeztek a megtanulandókból /ami ki tudja, hogy pontosan mi lett volna/, majd közölték, hogy értesítenek az eredményről. Hazafelé a kocsiban elemeztük a tényeket, több sebből vérzett ez a sztori és szorítottunk, hogy ne vegyenek fel! Természetesen a kapott e-mail-ben az állt, hogy nem adtuk vissza, amit be kellett volna tanulni, így nem vettek fel. Én úgy gondolom /vádak nélkül/, hogy örülünk, hogy "csak" a benzin pénzt buktunk el és kíváncsian várjuk, hallunk e még a cégről, hiszen a "mentoraink" naplója tele volt helyszínekkel és időpontokkal."
Hát röviden ennyit szerettem volna leközölni az írásból, ami a napokban teljes terjedelmével meg fog jelenni.

2009. február 1., vasárnap

MLM: üzlet vagy átverés?

De mi is az az MLM? Nem akarom részletesen taglalni, de kis hazánkban egyre jobban elterjedt módszer.Személy szerint a csak MLM-re épülő módszereket nem szeretem, de találkoztam már olyan lehetőséggel ami ötvözi az MLM-ben található kis jót egy nagyszerű rendszerben, amit szivesen ajánlok /részletek a tavmunkanet.hu oldalon/. Mindenesetre szintén igaz ide is: csak óvatosan, hiszen sokan vannak akiknek rossz tapasztalaik vannak. Egy érdekes cikket ajánlok: www.antimlm.hu/node/84